VCA Veiligheid voor Operationeel Leidinggevende (VCA VOL)

VCA VOL

VCA Veiligheid voor Operationeel Leidinggevende is een opleiding voor personen die leidinggeven in risicovolle omgevingen, projectverantwoordelijk zijn bij bouwprojecten of werkzaam zijn bij VCA gecertificeerde bedrijven. De opleiding is verplicht voor leidinggevende van VCA gecertificeerde bedrijven.

De opleiding  VCA Veiligheid voor Operationeel Leidinggevende van de Waack Academy is gericht op de beheersing van risico’s van medewerkers en het voorkomen van ongevallen en schade. Dit wordt door de Waack Academy overgebracht door het leren van toezicht houden en instrueren.  Tevens leert de cursist de wettelijke eisen van de Arbowet.

VCA VOL in het kort

De opleiding VCA Veiligheid voor Operationeel Leidinggevende wordt door de Waack Academy aangeboden in ons eigen opleidingscentrum in Groningen. Uiteraard kunnen wij de opleiding ook intern in bedrijf verzorgen (incompany) of op een geschikte projectlocatie uitvoeren.

Duur:   2 dagen (dagopleiding) of 4 avonden (avond variant)
Ingangseisen: Geen
Taal: Nederlands
Certificaat: Een SSVV erkend VCA VOL certificaat
Geldigheid certificaat:  10 jaar
Leermiddelen: VCA Veiligheid voor Operationeel Leidinggevende boek en proefexamens VCA VOL

VCA VOL door de Waack Academy

VCA Veiligheid voor Operationeel Leidinggevende wordt door de docenten van de Waack Academy op interactieve gegeven wijze waarbij gebruik wordt gemaakt van  praktijkvoorbeelden. De VCA VOL opleiding wordt ondersteund door videomateriaal en afbeeldingen van praktijk voorbeelden. Hierdoor wordt het leerdoel effectief  overgebracht.

In de opleiding VCA Veiligheid voor Operationeel Leidinggevende staan discussie centraal. Hierdoor ontstaat kennisuitwisseling door het delen van ervaringen. Het VCA VOL examen wordt op de laatste dag gehouden. Voor het examen wordt examentraining aangeboden door het maken van proefexamens.

VCA VOL en subsidie

De VCA Veiligheid voor Operationeel Leidinggevende opleiding kan mogelijk onder de ESF subsidie vallen. De Waack Academy is aangesloten bij diverse scholingsfondsen. VCA VOL kan voor specifieke branches binnen de voorwaarden van het scholingsfonds vallen.

Geïnteresseerd in de opleiding VCA VOL?


Linkedin Profiel Waack