Typegoedkeuring dienstverlening België

Waack Organisatieadviseurs is wereldwijd actief. De adviseurs van Waack hebben jarenlange ervaring met typegoedkeuringen en ‘conformity of production’. Onze adviseurs werken als auditor of assessor voor typegoedkeuringsautoriteiten, certificatie-instellingen, fabrikanten en accreditatieinstellingen.

Waack richt zich speciaal op de Nederlandse en Belgische markt met ondersteuning voortypegoedkeuring en met ondersteuning voor het verkrijgen vaneen ‘conformity of production’ vrijgave.

Ondersteuning Typegoedkeuring België

Waack kan fabrikanten van voertuigen of voertuigonderdelen ondersteunen met het opbouwen van een dossier om een typegoedkeuring te verkrijgen.

Wij bieden hulp met het inrichten van het inlichtingenformulier onderliggend aan de typegoedkeuring. Door het slim in te richten van versies of varianten op een product bieden wij de mogelijkheid om in de toekomst te produceren zonder dat u de typegoedkeuring hoeft te laten extenderen.

Conformity of Production

‘Conformity of production’ (COP) wordt ook overeenstemming van Productie genoemd. Dit zijn maatregelen die opgenomen zijn in internationale of Europese regelgeving. Als fabrikant met een typegoedkeuring dient u zich te verzekeren dat elk voertuig of component met een typegoedkeuring blijft voldoen aan de eisen.

Deze conformiteit van een voertuig of voertuigonderdeel dient aantoonbaar te zijn. De typegoedkeuringsautoriteiten houden hier toezicht op.

Waack heeft ervaring met het verkrijgen van de vrijgave voor COP voor de volgende autoriteiten:

  • E6 - FOD Mobiliteit en Vervoer- Homologaties België
  • E11 – VCA Verenigd Koninkrijk
  • E1 – KBA Duitsland
  • E4 – RDW Nederland

Erkenning Waack organisatieadviseurs

 Waack Organisatie werkt nauw samen met de Federauto (Belgische confederatie van autohandel, reparatie en aanverwante sector). Waack Organisatieadviseurs is erkend door Federauto.

Waack Organisatieadviseurs houdt zich aan de COP norm Type Approval Management System (TAMS II versie 2011-09-01 V1). Deze norm is door Federauto, technische diensten en de overheid ontwikkeld.

Tevens kan Waack Organisatieadviseurs u ondersteunen met de inrichting van het digitale portaal van de Belgische Typegoedkeuringsautoriteit. Dit systeem heet BEVASYS.